Bănci și Asigurări

​Mirabela Miron preşedinta firmei de consultanţă Avisso: „Temerea este că bătălia politică se va răsfrânge şi asupra mediului economic”

​Mirabela Miron preşedinta firmei de consultanţă...

Autor: Georgiana Mihalache

27.04.2018, 13:30 1005

Bătălia politică dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, după ce şeful statului i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă va avea impact asupra mediului economic, în contextul în care oricum investitorii se uită cu reticenţă la România, a spus Mirabela Miron, preşedinta firmei de consultanţă Avisso din Iaşi, care oferă servicii de consultanţă către circa 500 de clienţi, companii mici şi mijlocii.

Se pare că am întrat într-o alta etapă a vieţii politice, una de război deschis între coaliţia de guvernare şi Preşedinte. Din păcate, temerea este că bătălia politica se va răsfrânge şi asupra mediului economic. O perioadă de instabilitate politică nu este niciodată o veste bună pentru economie, în condiţiile în care aveam deja volatilitatea cursului de schimb leu-euro, inflaţie galopantă şi un indice Robor la valori foarte mari”, a spus Mirabela Miron.

Ea a menţionat că preşedintele Iohannis ştia la ce să se aştepte în momentul desemnării Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, iar o nouă criză politică ar afecta şi mai mult imaginea internaţională a României.

„Abia avem o oarecare stabilitate, dacă te apuci să faci iar remaniere, o luăm de la capăt, mai trec trei luni şi iar nu se face nimic în ţară. Şi aşa avem inflaţie, avem creşterea Robor-ului. Şi aşa investitorii straini se uită cu reticenţă la România, salariile au fost umfate artificial fără o bază reală în economie”, a mai spus Mirabela Miron.

„Din discuţiile pe care le avem noi în Iaşi, firmele de outsourcing se gândesc să plece, să-şi închidă activitatea pentru că salariile au devenit similare cu cele din Vestul Europei şi nu mai au profitabilitate în regiune. În acest context, nu ne mai trebuie înca o criză politică”, a mai spus Mirabela Miron.

Preşedintele Iohannis a cerut astăzi demisia premierului Viorica Dăncilă, spunând că nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

Preşedintele Iohannis a spus că întâlnirea dintre el şi premier, care urma să aibă loc, ar fi trebuit să să aibă ca temă centrală conflictul dintre Guvern-PSD-BNR. ”Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat si vreau să repet două lucruri: Rolul BNR e clar determinat şi calitatea sa e independenţa politică. E foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO