Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu, ASF: Majorarea de capital la Astra nu este una uşoară

Mişu Negriţoiu, ASF: Majorarea de capital la Astra nu...

Autor: Andra Oprescu

31.03.2015, 11:35 271

Astra  Asigurări se află într-o nouă etapă de atragere a investitorilor pentru majorarea capitalului, dar această majorare nu este una uşoară, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) la Conferinţa Naţională a Brokerilor de Asigurări şi Pensii.

"Suntem pe drumul cel bun. După cum ştiţi acum avem în piaţă o majorare de capital deschisă investitorilor, se urmăreşte majorarea cu 425 mil. lei. Urmărim această etapă, este deschisă banca de date, care este vizitată de 3-4 până la 5 investitori.Nu este o majorare de capital uşoară, poate să cuprindă cumpărarea în majoritate sau chiar totalitate a Astra. Pe noi ne interesează să salvăm business-ul".

Avem şi acest exerciţiu de evaluare a activelor din care face parte şi Astra. Noi avem şi soluţii de avarie dacă majorarea de capital nu se realizează. O soluţie este Fondul de Garantare a Asiguraţilor, dar fără să perturbăm piaţa. La Carpatica Asigurări este cam aceeaşi situaţie ca la Astra. Vrem să atragem investitori, dacă nu trecem la următoarea etapă, apoi la următoarea, a mai spus Negriţoiu.


Alte declaraţii făcute de Mişu Negriţoiu:

Anul 2015 va trebui să fie anul în care să ne aşezăm, să acoperim găurile negre şi să putem lansa Solvency II şi să fie un nou ciclu în domeniul asigurărilor.

Ne uităm în mod direct la tehnicile de vânzare, distribuţie, claritate şi mai sunt multe lucruri de făcut. E bine să ai nişte vecini cărora să le mai vinzi din când în când, dar ei trebuie să cumpere pentru produs în sine, nu pentru că ieşiţi din când în când la o cafea.

Având în vedere ponderea în PIB, este potenţial în care vă dezvoltaţi dvs (brokerii- n. red), copiii, nepoţii şi tot mai este loc pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO