Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu: Impactul despăgubirilor Astra este de 700 milioane lei, Fondul de garantare are 1 mld lei

Mişu Negriţoiu: Impactul despăgubirilor Astra este de...

Autor: Raluca Ghinea

26.08.2015, 16:25 544

Astra Asigurări are 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

"Valoarea rezervelor de despăgubire este de 650 milioane de lei, impactul pe care l-am calculat noi este de 700 milioane lei şi fondul are un miliard de lei. (...) Fondul are rezerve suficiente să administreze acest caz", a afirmat Negriţoiu miercuri, într-o conferinţă de presă.

Plafonul de despăgubire la care un asigurat are dreptul este de 450.000 lei, şeful ASF considerând că majoritatea asiguraţilor se încadrează în acest plafon.

"Pasul următor pe care noi trebuie să-l facem pentru ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) să intre în acţiune este să prezentăm cererea de intrare în faliment şi să obţinem decizia instanţei. FGA intră în acţiune doar după intrarea societăţii în faliment", a spus el.

Negriţoiu a apreciat că instanţa s-ar putea pronunţa într-un interval de 10-20 de zile asupra falimentului companiei.

Ca urmare a deciziei Consiliului ASF de retragere a administrării speciale la Astra, conducerea companiei va fi preluată până la declararea falimentului de conducerea executivă existentă înainte de a se institui mandatul de administrare specială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO