Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF: Obiectivul meu este să aduc piaţa de asigurări la o dimensiune europeană, nu dâmboviţeană

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF: Obiectivul meu este...

Autor: Anelis Baciu

09.07.2015, 10:29 604

​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început un proces de reconstrucţie masivă a asigurărilor pentru a pune bazele unei creşteri sustenabile şi pentrua duce piaţa locală asigurărilor la nivelul european, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele instituţiei .

„Încă de la investitură obiectivul meu a fost şi este o dimensiune europeană a pieţei de asigurări, faţă de o dimensiune dâmboviţeană.”

Alte declaraţii ale lui Mişu Negriţoiu:

Trebuie să ne ferim de creşteri rapide, mai ales în contexul pieţelor internaţionale, avem nevoie de un fundament solid.

Exerciţiul de analiză de bilanţ şi testele de stres confirmă că avem de lucru în această piaţă.

Trebuie să revedem pachetul pentru asigurări de locuinţe, revizuim periodic legislaţia pe asigurări de locuinţe obligatorii.

O să dăm publicităţii săptămâna viitoare prima radiografie a asigurăilor, rezultatele analizei de bilanţ si ale testelor de stres, primului exerciţiu de acest tip care se face în România, dar si la nivel european. O să vedem cât de pregatit este sistemul pentru o creştere robusta, cât de pregatit este pentru Solvency. Exercitiul  confirmă ca avem de lucru în asigurări.

Piaţa de asigurări are două probleme majore ce ţin de costuri şi capitalizare, de aceea rezervele şi costurile trebuie revăzute. Dacă o companie vrea să facă asigurări riscante trebuie să aibă bani, daca nu vinde RCA.

Sugerez primăriei Clujului să facă emisiunie de obligatiuni pe care să le cumpere asigurătorii, pentru ca ei trebuie să investească primele subscrise

Unele companii de asigurări au rezerve în ceea ce priveşte optimizarea şi schimbarea modelului de business.

Există o rezervă din partea asigurătorilor pentu optimizarea modelului de business. Asigurătorii cu pierderile cele mai mari au în proporţie de 90% în portofoliu un produs nesustenabil (n. red. asigurări RCA).

Ne aşteptăm la o calibrare a portofoliilor asigurătorilor în perioada viitoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO