Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Norocul nostru în criză a fost că am acumulat o rezervă importantă

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Norocul nostru în...

Autor: Răzvan Botea

24.09.2018, 19:51 1120

Nu există o strategie de a evita o criză, însă acumularea unei rezerve este un act de prudenţă, iar România a beneficiat de o rezervă importantă la momentul crizei, care a oferit un spaţiu de manevră mai mare, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, în cadru evenimentului de lansare a cărţii „Emerging Europe and the Great Recession”, a economistului Daniel Dăianu,  Membru al Consiliului de administraţie al BNR.

„Toate băncile centrale au tendinţa să fie prudente, exagerat de prudente câteodată, iar dacă laşi dezechlibrele să crească, nu ştii când te loveşte criza şi te prinde <<cu garda jos>>.  Ideea de a avea o rezervă  înseamnă prudenţă,  iar rezerva costă. Presa nu a văzut că norocul nostru (la momentul crizei- n.red) a fost că am acumulat o rezerva importantă. Rezerva noastră a crescut inclusiv prin faptul că am cumpărat masiv valută”, a spus în cadrul evenimentului guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO