Bănci și Asigurări

​Mugur Tolici, director HR al BNR: Nu văd o legătură directă între facultatea de la ASE şi joburile în băncile comerciale. BNR recrutează însă foarte mulţi absolvenţi de la şcoala doctorală a ASE-ului

​Mugur Tolici, director HR al BNR: Nu văd o legătură...

Autor: Anelis Baciu

29.06.2016, 13:47 1290

Banca Naţională recrutează foarte mulţi absolvenţi de la şcoala doctorală a Academiei de Studii Economice, însă în cazul băncilor comerciale nu se întâmplă acelaşi lucru, absolvirea unei facultăţi economice nefiind absolut necesară pentru un job în banking, a declarat Mugur Tolici, director HR al BNR în cadrul ZF Bankers Summit’16.

„BNR recrutează foarte mulţi absolvenţi de la şcoala doctorală de la ASE. Pentru un job în băncile comerciale facultatea de finanţe nu este absolut necesară. Sunt foarte mulţi angajaţi din domeniul tehnic care lucrează în sectorul bancar”, a punctat Tolici.

​Experienţa profesională nu este diferenţiatorul în cadrul procesului de recrutare la BNR. În zona de modelare economică, cercetare pregătirea academică contează mai mult decât cea profesională. Pe de altă parte, în celelate funcţiuni ale bănci accentul se pune pe potrivirea cu postul.

Sub 9% din posturile de la BNR sunt de conducere, deci posibilităţile de creştere ierarhică sunt limitate, dar oportunităţi de creştere profesională pe filiera non managerială există.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO