Bănci și Asigurări

Nicolae Tarcea a devenit numarul doi in conducerea executiva a Bancii Transilvania

Nicolae Tarcea a devenit numarul doi in conducerea executiva a Bancii Transilvania

Nicolae Tarcea, noul director general adjunct al Bancii Transilvania

04.02.2009, 18:52 1629

Nicolae Tarcea, 49 de ani, este numarul 2 in conducerea executiva a Bancii Transilvania incepand din aceasta luna, dupa plecarea lui Ionut Patrahau, care a demisionat din functia de director general adjunct cu data de 1 februarie.

Patrahau anuntase ca renunta la pozitia sa inca din vara anului trecut, dar procedurile legate de schimbarea din functie s-au prelungit.
Initial, el fusese desemnat sa se ocupe de proiectul deschiderii unei subsidiare a Bancii Transilvania in Republica Moldova, insa intre timp proiectul a fost suspendat.
Patrahau ramane membru al Consiliului de Administratie al bancii. El a spus ca a renuntat la functia de director general adjunct din motive personale.
Nicolae Tarcea, noul adjunct al directorului general Robert Rekkers, este de profesie jurist si are in subordine Directia Conformare, Directia Juridic si Contencios, Directia Contabilitate Generala, Directia Investitii si Logistica, Directia Managemetul Riscului si Departamentul Antifrauda. In plus, va asigura in continuare legatura intre conducerea administrativa si cea executiva a Bancii Transilvania.
In paralel cu avansarea lui Tarcea, Comitetul executiv de management al bancii a fost extins cu patru directori executivi, promovati din interiorul organizatiei.
"Impreuna cu noua formula a Comitetului executiv de management sunt pregatit pentru provocarile acestui an, care stim ca nu va fi usor. Prioritatile mele sunt legate de un si mai eficient management al riscului si de cresterea eficientei alocarii resurselor", a declarat pentru ZF Nicolae Tarcea.
Noii membri ai Comitetului sunt Luminita Runcan - director trezorerie, Mihaela Nadasan - director institutii financiare si relatii internationale, Nevenca Doca - director resurse umane si Calin Bucur - director Managementul riscului.
Facand parte din Comitet, au putere mai mare de decizie in cadrul bancii. Comitetul Executiv de Management traseaza, impreuna cu Consiliul de Administratie, strategia bancii si coordoneaza implementarea acesteia. In total are 11 membri, incluzadu-i pe Robert Rekkers, directorul general al bancii, si pe Nicolae Tarcea, noul director general adjunct.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO