Bănci și Asigurări

Noul şef de la Carpatica Asig: „Până la finalul anului vom avea cu siguranţă o soluţie pentru redresarea companiei“

Liviu Stoicescu, noul director general al Carpatica Asig: E prea devreme pentru a face publice informaţii referitoare la negocierile cu potenţiali investitori.

Liviu Stoicescu, noul director general al Carpatica Asig: E prea devreme pentru a face publice informaţii referitoare la negocierile cu potenţiali investitori.

Autor: Anelis Baciu

14.09.2015, 00:06 1019
Carpatica Asig, compania de asigurări aflată în redresare financiară, va avea până la finalul anului o soluţie pentru rezolvarea problemelor identificate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat pentru ZF Liviu Stoicescu, noul director general al asigurătorului.
 
„E prea devreme pentru a face publice informaţii referitoare la negocierile cu potenţiali investitori. Cert este că până la finalul anului se va ajunge la o soluţie“, a declarat Liviu Stoicescu, şeful Carpatica Asig. El a primit recent aprobarea ASF, înlocuindu-l la conducerea companiei pe Sergiu Loghin.
 
Unele surse din piaţă spun că Ilie Carabulea, proprietarul asigurătorului, s-ar afla în discuţii cu firma americană Liberty Mutual pentru intrarea acesteia în acţionariat. Carabulea ar fi dispus să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la Carpatica şi să lase controlul la investitorul strategic. Potrivit surselor, Liberty Mutual ar fi depus o ofertă pentru majorarea cu 17 mil. euro a capitalului, cu condiţia ca orice daună ulterioară tranzacţiei să fie suportată de Carabulea. Omul de afaceri nu ar fi acceptat această condiţie, însă negocierile s-au reluat, spun sursele. Şi numele grupului german Ergo a fost vehiculat, dat fiind interesul anunţat de acesta pentru achiziţia unei companii de asigurări generale din piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO