Bănci și Asigurări

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie a intrat spre finele lunii decembrie sub pragul de 1,5 milioane

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie...

Autor: Liviu Popescu

16.01.2015, 00:00 290
PAID, compania care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii de locuinţe, avea la sfârşitul lunii decembrie un portofoliu de 1,49 milioane de contracte în vigoare, dublu faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2013, potrivit datelor publicate de asigurător. Cu toate acestea, portofoliul PAID a intrat pe o pantă descendentă în ultima perioadă, doar pe parcursul lunii decembrie numărul poliţelor de asigurare scăzând cu aproximativ 340.000. Anul trecut s-a înregistrat o tendinţă de creştere a numărului de poliţe, în contextul unor modificări legislative, însă din luna septembrie numărul contractelor încheiate a intrat pe o pantă descendentă.
 
În primele zile ale lunii septembrie a fost înregistrat nivelul maxim al anului trecut, respectiv 1,57 milioane de poliţe în vigoare. Nivelul maxim zilnic al vânzărilor de poliţe a fost atins pe 27 noiembrie, când au fost încheiate peste 13.000 de contracte. Poliţele obligatorii au un cost cuprins între 10 sau 20 de euro în funcţie de tipul locuinţei şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009 şi este deţinută de un număr de 12 companii de asigurări, care au participaţii cuprinse între 5,5% şi 15% din capitalul societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO