Bănci și Asigurări

Numărul de carduri contactless s-a dublat într-un an

Numărul de carduri contactless s-a dublat într-un an

Autor: Anelis Baciu

10.07.2017, 00:07 680

Numărul cardurilor contactless din portofoliul băncilor locale a avansat puternic anul trecut şi s-a apropiat de nivelul de 6 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate de BNR în raportul anual.

Într-un singur an, numărul cardurilor cu tehnologia contactless s-a dublat şi a ajuns să reprezintă 37% din totalul cardurilor în circulaţie la finalul anului trecut, faţă de o pondere de doar 21% anul în 2015. Practic, 1 din 3 carduri permite acum plăţi plăţi contactless. Dacă acest ritm de creştere se va păstra, la finalul acestui an cardurile contactless vor deţine supremaţia în portofoliile băncilor locale, iar în doi ani toate cardurile vor fi contactless.

Creşterea accelerată a cardurilor contactless se datorează promovării mai intense a acestora de către bănci, dar şi de către organizaţiile de plată.

În prezent, majoritatea băncilor emit doar carduri cu tehnologia contactless şi totodată înlocuiesc cardurile standard la expirare sau chiar înainte.

Cardurile cu facilitatea de plată contactless au avantajul rapidităţii plăţii în comparaţie cu cele standard pentru că nu mai necesită introducerea în cititorul POS şi tastarea codului PIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO