Bănci și Asigurări

O companie italienească vinde o şcoală din Voluntari cu 3 milioane de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.04.2018, 11:13 1391

Compania Immobiliare Italo Romena, cu acţionari din Italia, a scos la vânzare o şcoală în localitatea Voluntari din Ilfov, pentru un preţ de 3,1 milioane de euro.

Şcoala are o capacitate maximă de 600 de elevi şi cuprinde 28 de săli de clasă, nouă săli tematice, o bibliotecă, o sală de sport acoperită, două terenuri de tenis, unul de fotbal şi un teren sportiv multifuncţional, potrivit anunţului publicat de vânzător.

Instituţia de învăţământ se află pe un teren de 28.000 de metri pătraţi, din care suprafaţa utilă reprezintă circa 6.000 de metri pătraţi.

„Clădirea a fost construită în 2009, iar noi am dobândit-o un an sau doi mai târziu. Şcoala a fost trecută în conservare, nu a funcţionat niciodată, deoarece a fost construită cumva în mijlocul câmpului, în speranţa că zona se va extinde, însă a venit criza, iar dezvoltările nu au ajuns atât de aproape de şcoală. Cine vrea să cumpere şcoala, va trebui să facă şi un drum de acces către ea”, spun reprezentanţii Immobiliare Italo Romena.

Compania este deţinută de trei acţionari din Italia. Reprezentanţii acesteia spun că au purtat până acum discuţii cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu alte primării din judeţul Ilfov, în eventualitatea în care acestea ar fi vrut să cumpere imobilul, însă discuţiile nu au dus la niciun rezultat.

Cu toate acestea, supraaglomerarea din şcolile din Capitală rămâne în continuare o problemă majoră, în condiţiile în care în şapte şcoli şi licee elevii învaţă în trei schimburi, iar în mai mult de jumătate din unităţile şcolare efectivele de elevi depăşesc numărul prevăzut de legea învăţământului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO