Bănci și Asigurări

O divizie a Băncii Mondiale a intrat în finanţarea preluării de credite neperformante de la BCR

O divizie a Băncii Mondiale a intrat în finanţarea...

Autor: Cristian Hostiuc

01.08.2014, 12:54 730

Pachetul de credite neperformante cumpărat de Deutsche Bank de la BCR este de aproximativ 1,5 miliarde de lei (340 de milioane de euro), mai mult decât valoarea anunţată iniţial, conform unor surse de pe piaţa bancară.

Deutsche Bank a preluat acest pachet în consorţiu cu APS Holding din Cehia, companie specializată în recuperări de credite neperformante (NPL) care activează în Europa Centrală şi de Est.

Tranzacţia este finanţată şi de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, care de mai mult timp încearcă să intre pe această nouă piaţă a creditelor neperformante.

Pachetul de NPL-uri preluat acum de la BCR include numai credite acordate companiilor, unele dintre ele având şi garanţii în spate.

Încă nu se ştie care a fost discountul obţinut de Deutsche şi APS faţă de valoarea nominală a pachetului de credite neperformante.

Deutsche Bank este la a doua tranzacţie de achiziţii de portofoliu de credite neperformante după cea derulată la Volksbank,  de aproape 500 de milioane de euro, unde consorţiul a fost mai mare, incluzând pe lângă APS şi AnaCap şi HIG Capital. Cumpărătorii au plătit în jur de 100 de milioane de euro, respectiv au obţinut un discount situat în jurul a 20%.

În tranzacţia de la BCR, investitorii AnaCap şi HIG Capital nu au fost prezenţi.

La fel ca în tranzacţia de la Volksbank, auditul juridic pentru tranzacţia de la BCR a fost asigurat de Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO