Bănci și Asigurări

O nouă achiziţie parafată de cel mai discret om de afaceri din imobiliare: Papalekas a primit undă verde de la Concurenţă să cumpere sediul UniCredit din Piaţa Presei de la Raul Doicescu

O nouă achiziţie parafată de cel mai discret om de...

Autor: Andreea Neferu

12.12.2014, 11:16 4342

Compania de investiţii imobiliare Globalworth Real Estate, fondată şi condusă de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, a primit undă verde de la Consiliului Concurenţei să preia clădirea de birouri UniCredit Tower de la Bog’Art Offices, companie de investiţii imobiliare a omului de afaceri Raul Doicescu, proprietarul grupului de construcţii Bog’Art. Clădirea de birouri este închiriată în prezent în totalitate băncii UniCredit Ţiriac Bank.

“Tranzacţia urmează să se realizeze efectiv până la data estimată de 31.12.2014”, precizează Consiliului Concurenţei, care a aprobat preluarea clădirii.

În primăvară, Globalworth Real Estate anunţa că intenţionează să cumpere pentru 43,3 milioane de euro sediul băncii UniCredit din nordul Capitalei. Potrivit datelor prezentate atunci de Globalworth, clădirea generează venituri anuale de circa 3,9 mil. euro şi are o finanţare de 28 mil. euro. Clădirea cu 14 etaje are o suprafaţă construită de 24.000 de metri pătraţi, 14.000 de metri pătraţi fiind suprafaţa închiriabilă, iar lucrările au fost finalizate în vara anului 2012.

Grupul Golbalworth a mai făcut în ultima perioadă o serie de achiziţii. Recent, a cumpărat pentru 46 de milioane de euro clădirea de birouri Nusco Tower deţinută de familia Nusco din Italia.

Papalekas este unul dintre cele mai discrete personaje din piaţa imobiliară locală, în portofoliul său aflându-se şi clădiri precum Tower Center, City Offices (fostul City Mall) sau Cathedral Plaza, proiecte care aveau probleme juridice la momentul achiziţiei, motiv pentru care strategia de investiţii a omului de afaceri grec poate fi comparată cu cea a vulturilor de pe bursa de la New York.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO