Bănci și Asigurări

Octavia Cutuş, ING: Clienţii de private banking au dat depozitele pe obligaţiuni şi fonduri de investiţii

Octavia Cutuş, ING: Clienţii de private banking au dat...

Autor: Roxana Pricop

07.08.2015, 00:07 4212

Românii cu averi de cel puţin jumătate milion de euro administrate de divizia de wealth management a ING Bank au prins gustul investiţiilor pe piaţa de capital. Obligaţiunile, fondurile de investiţii şi acţiunile au atras aproape 80% din activele acestora, de trei ori mai mult decât în urmă cu patru ani. Odată cu apetitul pentru risc au crescut şi aşteptările de randament, până la 15% pe an pentru clienţii curajoşi. 

„Am observat o evoluţie semnificativă a apetitului investiţional al clienţilor. Dacă în 2011 ponderea depozitelor bancare în totalul activelor administrate de divizia wealth management era de 78 %, în prezent aceasta a scăzut până la circa 27%. Mare parte din active sunt plasate acum în obligaţiuni, emise de state sau de companii, în fonduri de investiţii, acţiuni sau în produse structurate create de divizia din Luxemburg“, a spus Octavia Cutuş, şefa diviziei de wealth management din cadrul ING Bank. 

Divizia de administrare a averilor (wealth management) din cadrul ING Bank are în prezent un număr de 370 de clienţi cu o valoare medie a portofoliului de 800.000 de euro. Totalul activelor gestionate se ridică astfel la circa 300 milioane de euro. Pragul de intrare este de 400.000 de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO