Olandezii de la Aegon au vândut asigurări de 100 de milioane de lei anul trecut

4 apr 2017 Autor: Anelis Baciu

Compania locală a olandezilor de la Aegon se situează pe locul şapte în clasamentul din piaţa de asigurări de viaţă. Rezultatele Aegon nu apar însă în statisticile oficiale elaborate de Autoritatea de Suprave­ghere Financiară

Compania locală a olandezilor de la Aegon a subscris anul trecut prime brute în valoare de circa 100 de milioane de lei (22 mil. euro), în creştere cu aproape 50% faţă de 2015.

Circa 90% din totalul subscrierilor Ae­gon reprezintă asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare. Compania se situează pe locul şapte în clasamentul din piaţa asigurărilor de viaţă, după Allianz-Ţiriac. Rezultatele Aegon nu apar însă în statisticile oficiale elaborate de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară, întrucât operează local prin inter­mediul unei sucur­sale a Aegon Polonia.

Asigurătorul îşi vinde produsele în prin­ci­pal prin intermediul canalului de banc­assurance, iar la finalul anului trecut deţinea o cotă de piaţă de circa 6%. Banca Transilvania şi Idea Bank sunt principalele bănci prin inter­mediul cărora Aegon îşi vinde produsele.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2017

 
Cuvinte cheie:
aegon
, vanzare
, asigurari
, crestere
, asigurari de viata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide