Bănci și Asigurări

Omer Tetik de la Credit Europe ar putea deveni CEO al BT

Mediafax Foto

Omer Tetik

Autor: Ovidiu Tempea

01.05.2013, 20:01 1673

Turcul Omer Tetik, actualul preşedinte al Credit Europe, ar putea prelua poziţia de director general al Băncii Transil­vania , funcţie care a rămas vacantă la începutul anului trecut după plecarea olandezului Robert Rekkers, potrivit unor surse bancare.

Prin plecarea la Banca Tran­silvania, Tetik face saltul de la o bancă aflată pe locul 15 în sistem la un jucător de top 3, cu o cotă de piaţă de peste 8% şi active de aproape 7 mld. euro.

Omer Tetik, 40 de ani, face parte din conducerea executivă a Credit Europe din anul 2000, când a debutat ca şef al diviziei trezorerie şi instituţii financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente inclusiv cele de retail banking, reţea şi carduri. Ulterior, el a fost avansat pe poziţia de vicepreşedinte şi din anul 2011 este preşedinte al băncii controlate de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin.

BT este printre puţinele instituţii de credit care au obţinut profit în toţi anii de criză. În primul trimestru, banca a înregistrat un profit net de 84 mil. lei (19 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO