Bănci și Asigurări

Omniasig a ajuns la afaceri de 458 mil. lei în prima jumătate a anului, însă ritmul de creştere a încetinit

Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig:

Privim cu optimism anul 2015, atât din perspectiva evoluţiei companiei noastre, cât şi a întregii pieţe, care a manifestat semnale de reaşezare.

Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig: Privim cu optimism anul 2015, atât din perspectiva evoluţiei companiei noastre, cât şi a întregii pieţe, care a manifestat semnale de reaşezare.

Autor: Anelis Baciu

10.09.2015, 00:05 156
Omniasig, a doua companie locală din piaţa asigurărilor generale, a subscris în perioada ianuarie-iunie prime în valoare de 458 mil. lei (102 mil. euro), în urcare cu 19% faţă de primul semestru al anului trecut. Ritmul de creştere a încetinit însă faţă de avansul de 24% raportat în primele trei luni din an.
 
Omniasig s-a apropiat de liderul pieţei, Allianz-Ţiriac, care în primele şase luni ale anului a raportat prime din asigurări generale cu 14 milioane de lei mai mari decât asigurătorul deţinut de grupul Vienna Insurance Group (VIG).
 
Cel mai probabil creşterea a venit, ca şi în primul trimestru, din vânzările mai mari de poliţe auto (Casco şi RCA), care cumulează circa două treimi din portofoliul companiei. În perioada ianuarie-martie subscrierile din asigurări auto au avansat cu circa 34% şi au depăşit pragul de 160 de milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO