Bănci și Asigurări

Omniasig a plătit în primul semestru despăgubiri de 280 mil.lei, cea mai mare, de 1,4 mil.lei, pentru un accident auto în Germania

Omniasig a plătit în primul semestru despăgubiri de...

Autor: Roxana Rosu

21.09.2017, 13:02 368

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de firma de asigurări Omniasig în primele şase luni din 2017 s-a ridicat la peste 280 milioane lei, cea mai mare daună fiind de 1,4 milioane lei pentru un accident produs în Germania şi care s-a soldat cu rănirea a 11 persoane care au suferit vătămări corporale grave.

În acelaşi interval, primele brute subscrise au înregistrat o creştere de peste 12% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele mai însemnate pagube pe zona de Property au fost provocate de două incendii, ce au afectat un depozit de materiale, unde despăgubirea plătită a fost de peste 870.000 lei, respectiv un restaurant (peste 700.000 lei). Pe locul trei se află o daună cauzată de răsturnarea unei macarale, cu o despăgubire de peste 350.000 lei.

Despăgubirile pentru vătămări corporale au reprezentat valorile cele mai mari plătite pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA). Cea mai mare despăgubire a fost în valoare de 1,42 milioane lei, pentru un accident produs în Germania şi care s-a soldat cu rănirea a 11 persoane care au suferit vătămări corporale grave.

A doua despăgubire pe zona de Rca a fost pentru o accidentare gravă în Anglia, a unui pieton de către un şofer român (1,2 milioane lei), iar a treia a implicat în Italia un biciclist lovit cu portiera de către un şofer, soldat cu decesul biciclistului după câteva zile de spitalizare (1,1 milioane lei).

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în prima jumătate a anului de Omniasig a fost în valoare de 334.295 lei şi reprezintă o daună totală survenită în urma unei coliziuni frontale şi intrări pe contrasens.

Următoarea despăgubire, în valoare de 317.619 lei, a fost cauzată de pierderea controlului auto într-o curbă, soldată cu dauna totală a automobilului. A treia daună, de 285.476 lei, a fost rezultatul coliziunii frontale a două autoturisme, produsă după ce unul dintre autovehicule a intrat pe contrasens, în Franţa.

La asigurările de locuinţe, cea mai mare despăgubire a ajuns la 1,1 milioane lei, sumă plătită în cazul unui incendiu. Al doilea loc (peste 430.000 lei) şi al treilea (peste 230.000 lei) din clasament sunt ocupate de două explozii care au cauzat incendii în două imobile, acestea fiind deteriorate în proporţie de circa 80%.

În ceea ce priveşte linia Asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire (136.719 lei) a fost achitată în cazul unei pneumonii, asiguratul aflându-se pe teritoriul SUA în momentul îmbolnăvirii. PE locurile următoare se află despăgubirile de 73.078 lei pentru un român care a acuzat dureri de inimă când se afla în Austria, respectic 51.092 lei pentru un accident de schi suferit de un alt asigurat în aceeaşi ţară.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO