Bănci și Asigurări

Omniasig, Euroins, Groupama, Allianz-Ţiriac şi Carpatica Asig au plătit cele mai multe daune la 9 luni

Omniasig, Euroins, Groupama, Allianz-Ţiriac şi...

Autor: Anelis Baciu

21.12.2015, 00:07 2988

Cinci mari companii de asigurări au în­re­gistrat aproape două treimi din dau­nele de circa trei miliarde de lei (650 mil. euro) achitate în primele no­uă luni ale acestui an pe po­liţe de asi­gurări generale.

Primii zece asigu­ră­tori în funcţie de despă­gu­biri au avut o cotă de peste 96%.

Pe segmentul asi­gu­ră­rilor de via­ţă, care de­ţin o cincime din totalul des­păgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

Omniasig a achitat în intervalul ianuarie-septembrie cel mai mare vo­lum de despăgubiri în contul poli­ţe­lor generale – 402 mil. lei. Omniasig s-a si­tu­at pe poziţia a treia în clasa­men­tul ce­lor mai mari despăgubiri pe po­liţe auto Casco şi pe primul loc în ca­drul claselor de asigurări de proprietăţi.

Euroins, companie aflată în re­dre­sare financiară, a ocupat poziţia a doua în clasamentul despăgubirilor, cu un volum de 359 mil. lei. Euroins a fost pe pri­mul loc la des­pă­gu­biri achi­ta­te pe poliţe de răspundere ci­vilă auto (RCA), cu 347 mil. lei. Practic, 97% din despăgu­bi­ri­le achi­ta­te de Euroins au fost pentru poliţe RCA.

La nivelul pieţei, pes­te jumătate din despăgubiri au fost aferente poliţelor de răspundere civilă auto, respectiv 1,5 mld. lei.

Asigurările Casco au consemnat un volum de daune de 930 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO