OTP Bank a intrat pe pierdere în T2 după ce în T1 a anunţat al doilea cel mai mare venit trimestrial înregistrat vreodată

15 aug 2017 Autor: Anelis Baciu

OTP Bank avea la finalul anului trecut o cotă de piaţă de 2,09%, ocupând locul 11 în topul după active. OTP este în proces de achiziţie a Băncii Româneşti, care îi va aduce o cotă de piaţă suplimentară de 1,6%, ceea ce cumulat va însemna o cotă de 4% din piaţa locală, care îi va permite să intre în top 10

Banca a constituit provizioane de 64,5 milioane de lei, cu 85% mai mari faţă de primele şasele luni ale anului trecut.

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a trecut pe pierdere în al doilea trimestru din acest an cu un rezultat negativ de 447 milioane de forinţi, echivalentul a 6,6 milioane de lei, arată datele publicate într-un raport la Budapesta. Intrarea pe pierdere a OTP Bank pe piaţa românească vine după ce în primul trimestru din acest an banca anunţase al doilea cel mai mare venit trimestrial înregistrat vreodată şi un profit de 19 milioane de lei. Pe primele şase luni din 2017 profitul net a fost de 12,6 milioane de lei. Banca a înregistrat o cheluială cu impozitul pe profit în valoare de 7,2 milioane de lei.

„Pierderea din T2 a fost cauzată în principal de creşterea costului riscului ca urmare a schimbării politicii de provizionare. Calitatea creditelor se menţine“, scrie în raportul OTP Group. Banca din România a constituit provizioane de 64,5 milioane de lei, cu 85% mai mari faţă de primele şasele luni ale anului trecut. Provizioanele aferente unor posibile pierderi din activitatea de creditare însumau 54 milioane de lei, fiind în creştere cu 44% faţă de luna iunie 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.08.2017

 
Cuvinte cheie:
otp bank
, crestere
, inregistrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide