Bănci și Asigurări

OTP Bank Romania a retras contestaţia depusa la BNR la refuzul aprobarii achizitiei Băncii Româneşti

OTP Bank Romania a retras contestaţia depusa la BNR la...

Autor: Mircea Olteanu

19.04.2018, 14:11 1530

OTP Bank Romania a decis să retraga contestaţia depusa la BNR la finalul lunii martie care viza refuzul Băncii Naţionale de a aproba tranzacţia de preluare a Băncii Româneşti de la grupul grecesc National Bank of Greece (NBG), potrivit informaţiilor publicate pe bursa de la Budapesta.

Totodată, banca a anulat contractul de achiziţionare a pachetului de acţiuni al Băncii Româneşti de la National Bank of Greece, a anunţat OTP Bank, informează agenţia de ştiri MTI. Totodată, banca

Contractul a fost anulat deoarece condiţiile nu au fost îndeplinite la timp.

Achiziţia nu a fost aprobată de Banca Naţională a României în luna martie, însă OTP Bank Romania a contestat decizia în ultima zi in care o putea face.

OTP Bank a anunţat în luna iulie 2017 semnarea acordului privind achiziţionarea pachetului de acţiuni al Băncii Româneşti.

Tranzacţia implica acţiunile Băncii Româneşti (BROM) deţinute de National Bank of Greece (NBG – entitate comercială), precum şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG, potrivit unui comunicat pe site-ul băncii.

În urma finalizării achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România (OBR) ar fi crescut la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucător pe piaţa bancară din România (conform cifrelor din 2016).

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, un grup bancar care oferă servicii financiare universale pentru aproximativ 13 milioane de clienţi din nouă ţări, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.300 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO