Bănci și Asigurări

OTP Bank România intră pe piaţa factoringului de export pentru IMM şi corporaţii

OTP Bank România intră pe piaţa factoringului de...

Autor: Mediafax

08.08.2017, 00:00 328

OTP Bank România îşi extinde gama de produse de factoring prin lansarea factoringului comercial de export pentru IMM-uri şi corporaţii. 

„Alături de produsul pentru factoring comercial intern cu şi fără regres, OTP Bank România completează portofoliul de servicii de finanţare pentru a sprijini companiile aflate în dezvoltare, cât şi cele ajunse la maturitate“. Astfel, „banca poate să cumpere creanţele comerciale emise de către clienţii săi ca urmare a prestării de servicii sau livrării de bunuri către partenerii de afaceri din România sau din străinătate“, se arată într-un comunicat transmis de bancă.

„În ultimii ani, am putut observa o creştere semnificativă a pieţei de factoring, creştere susţinută în mod special de IMM-uri.

Prin factoringul comercial intern şi de export, OTP Bank România oferă acces la o finanţare rapidă şi flexibilă, fără garanţii materiale, administrarea şi colectarea creanţelor, dar şi acoperirea riscului în cazul neîncasărilor“, declară Ioan-Dragoş Mirică, director general adjunct al diviziei Corporaţii la OTP Bank România.

Conform Asociaţiei Române de Factoring, piaţa de profil a depăşit pragul de 4 mld. euro în 2016, fiind al treilea an de creştere consecutivă. Pentru OTP Bank România „sectorul prestărilor de servicii, ca şi al livrărilor de măfuri reprezintă o prioritate din punctul de vedere al serviciilor de factoring ce vor fi acordate în acest an“, potrivit informaţiilor transmise de bancă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO