Bănci și Asigurări

PAID a vândut poliţe de 8,8 milioane de euro

Autor: Ciprian Botea

04.04.2011, 23:53 55

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania careemite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, a subscrisprime brute de peste 8,8 mil. euro până la sfârşitul lunii martie,din vânzarea a 480.000 de poliţe.

Vânzările au accelerat în martie la circa 1.000 de poliţe/zi,după ce în primele două luni scăzuseră la circa 400 de poliţe/zi.Iniţial, proprietarii erau obligaţi să încheie o poliţă deasigurare a locuinţei până la 15 ianuarie, în caz contrar urmând săfie sancţionaţi cu amenzi între 100 şi 500 de lei, dar termenul afost amânat cu şase luni, ceea ce a afectat subscrierile PAID.

"Nu există un termen limită pentru încheierea asigurăriiobligatorii, ci un termen de la care autorităţile locale vor aplicasancţiuni pentru cei neasiguraţi", spune Marius Bulugea, directorulgeneral al PAID.

Poliţele încheiate până acum de PAID acoperă 5,7% din numărultotal al locuinţelor, iar alte 1,5 milioane de case şi apartamentesunt asi­gurate prin poliţe facultative. Deputaţii au modificatlegea privind asigurarea locuinţei, iar pro­prietarii care deţin opoliţă facultativă nu mai trebuie să încheie şi o poliţăobligatorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO