Bănci și Asigurări

Pătrăhău şi-a dat demisia după doar două luni de la conducerea Băncii Carpatica şi a renunţat şi la poziţia de membru al Consiliului de Administraţie

Pătrăhău şi-a dat demisia după doar două luni de la...

Autor: Liviu Popescu

24.06.2016, 17:59 1513

Ionuţ Pătrăhău, 46 de ani, şi-a dat demisia de la conducerea Băncii Carpatica, una dintre cele trei bănci listate, după ce fusese numit în această poziţie în luna aprilie a acestui an.

El l-a înlocuit în aprilie pe Johan Gabriels, cel care a reuşit să ţină banca pe linia de plutire şi să închidă preluarea cu Patria Bank (fostă Nextebank).

Pătrăhău a decis să renunţe şi la poziţia de membru în consiliul de administraţie al Băncii Carpatica.

Pătrăhău s-a născut în 1970 în Constanţa şi a absolvit în anul 1995 Facultatea de Finanţe,  Credite şi Contabilitate din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice, Bucureşti.

În 2000 a absolvit cursurile de Executive MBA, în cadrul Washington University din Seattle.

Carieră bancară a lui Pătrăhău începe în 1998 când devine Director General în cadrul ETEBA România SA (Divizia de Investiţii a Băncii Naţionale a Greciei).

În 1999 devine Director al ABN AMRO Sucursala Constanţa, pentru ca în 2001 să fie promovat în calitate de Corporate Vice-President al ABN AMRO Bank, iar ulterior Corporate Vice President.

În noiembrie 2002 devine Vice-Preşedinte, coordonator al Diviziei Corporate&Commercial Banking în Banca Transilvania, devenind ulterior director general adjunct şi membru în Consiliul de Administraţie al Băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO