Bănci și Asigurări

Patria Bank a ajuns să deţină 64% din Banca Carpatica după finalizarea ofertei publice de preluare

Patria Bank a ajuns să deţină 64% din Banca Carpatica...

Autor: Anelis Baciu

24.03.2016, 12:16 2026

Patria Bank (fosta Nextebank, instituţie de credit care a preluat recent 55% din acţiunile Băncii Carpatica) şi-a majorat participaţia deţinută la banca din Sibiu la 64% după finalizarea ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul lunii.

Patria Bank  a cumpărat 205,4 milioane de titluri ale băncii Carpatica de la acţionarii minoritari pentru care a plătit 21,6 milioane de lei. Perioada de derulare a ofertei a fost 2-22 martie şi este intermediată de Intercapital Invest.

Preţul oferit de Patria Bank  a fost de de 0,105 lei pe acţiune, adică acelaşi nivel oferit în prima etapă de cumpărare derulată la finalul lunii ianuarie în care Patria Bank  a achiziţionat 20% din acţiunile băncii din Sibiu. Pe lângă achiziţia de acţiuni, Patria Bank  a contribuit la majoarea de capital, suma totală cheltuită în această tranzacţie fiind de 122 milioane de lei.

Nextebank a fost obligată prin lege să facă o ofertă publică de preluare pentru acţiunile rămase la minoritari, întrucât legislaţia de capital prevede ca un acţionar care a dobândit mai mult de 33% din drepturile de vot ale unei societăţi să lanseze o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care nu le deţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO