Bănci și Asigurări

Patria Bank a împrumutat 4,3 mil.euro de la acţionarul majoritar pentru a continua proiecte de dezvoltare ale băncii

Patria Bank a împrumutat 4,3 mil.euro de la acţionarul...

Autor: Roxana Rosu

28.02.2018, 11:22 1072

Patria Bank a contractat săptămâna trecută un credit subordonat la termen, în sumă de 4,3 milioane euro, de la EEAF Financial Services BV, acţionarul majoritar al băncii.

Contractul are o maturitate de 6 ani, cu rambursare intr-o singura transa la scadentă.

Banca a încheiat de asemenea un act aditional la un contract de imprumut subordonat la termen din 23.08.2016, in suma de 4,35 milioane euro, acordat tot de catre EEAF Financial Services BV, avand o maturitate de 7 ani si 8 luni, cu rambursare intr-o singura transa la scadenta.

Imprumuturile sunt menite sa consolideze directia de crestere si imbunatatirea pozitiei in piata a Patria Bank SA, prin angajamentul actionarului majoritar de a continua proiectele de dezvoltare ale bancii si de a contribui la procesul de consolidare a bazei de capital.

Fondurile vor susţine cresterea dinamica asumata in urma procesului de fuziune, aceste imprumuturi urmand sa constituie o componenta a surselor de realizare a operatiunii de majorare de capital care va fi discutată la adunarea generală din 12 martie.

Patria Bank, bancă rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, a raportat pentru 2017, o pierdere netă de 42 mil. lei, în timp ce venitul total din exploatare a fost de 142,5 mil. lei, înregistrând o scădere de 30% faţă de anul precedent datorată micşorării veniturilor din portofoliul de titluri de stat, ajustărilor portofoliului de credite al Băncii Comerciale Carpatica şi reducerii reţelei de agenţii cu 27 de unităţi.

Fuziunea prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica şi Partia Bank a avut loc în mai 2017, astfel că instituţia financiară a traversat o perioadă mixtă, în care cele două bănci au funcţionat separat 4 luni anterior fuziunii şi 8 luni împreună ca bancă rezultată din fuziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO