Bănci și Asigurări

Patria Bank înfiinţează încă o poziţie de director general adjunct, pe zona comercială

Patria Bank înfiinţează încă o poziţie de director...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2018, 14:53 449

Patria Bank va creşte de la 1 iulie numărul  directorilor băncii de la patru la cinci, prin infiinţarea unei poziţii de Director General Adjunct- Divizia Comercială, funcţie preluată de Codrut Ştefan Nicolau, a decis joi boardul băncii.

Consiliul de Administratie al Patria Bank SA a aprobat înfiinţarea Diviziei Comerciale care va include Directia Comerciala Retail si Directia Comerciala Persoane Juridice, aflate anterior sub coordonarea Directorului General.

Membri boardului au aprobat şi  numirea lui Codruţ Ştefan Nicolau în funcţia de director general adjunct-divizia comercială, membru al Comitetului Directorilor, pentru un mandat de 4 ani.

El îşi va exercita atributiile de la data obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei.

Patria Bank, bancă rezultată din fuzi­unea dintre Banca Comercială Car­patica şi Patria Bank, vrea să revină în 2018 pe profit, iar în patru ani urmă­reşte să ajungă la o cotă de piaţă de 2%, atât prin creştere organică, cât şi prin potenţiale achiziţii.

Patria Bank a raportat pentru 2017 o pierdere netă de 42 mil. lei, în timp ce venitul total din exploatare a fost de 142,5 mil. lei, înregistrând o scădere de 30% faţă de anul 2016 datorată micşorării veniturilor din portofoliul de titluri de stat, ajustărilor portofoliului de credite al Băncii Comerciale Carpatica şi reducerii reţelei de agenţii cu 27 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO