Bănci și Asigurări

PeliFilip a reprezentat cu succes ASF într-un litigiu declanşat de fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

PeliFilip a reprezentat cu succes ASF într-un litigiu...

Autor: Corina Zamfir

05.05.2017, 18:48 360

PeliFilip, una dintre societăţile de avocatură de top din România, a reprezentat cu succes Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un litigiu declanşat de fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Tudor Daniel George, anunţă societatea de avocatură.

„Ne bucurăm că decizia Curţii de Apel Bucureşti este una favorabilă Autorităţii de Supraveghere Financiară şi dorim să îi mulţumim pe această cale clientului nostru pentru că ne-a acordat încrederea de a-l reprezenta într-un litigiu cu o miză ridicată. A fost un dosar dificil, însă alături de colegii mei am reuşit să identificăm cea mai bună strategie procesuală şi să obţinem unul dintre cele mai importante câştiguri ale echipei de litigii PeliFilip din acest an”, a declarat Alexandru Goşa, Senior Associate PeliFilip.

După un mandat de doar 6 luni în fruntea CSA, Tudor Daniel George a solicitat obligarea ASF la plata a aproximativ 3,3 mil. lei reprezentând contravalorea compensaţiei de încetare a mandatului de membru în Consiliul CSA, compensaţie prevăzută de un regulament intern al CSA (adoptat chiar de către membrii Consiliului) „ca o recunoaştere adusă pieţei de asigurări”.

După o „luptă” care a durat aproape 3 ani, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea lui Tudor Daniel George, argumentele principale invocate de PeliFilip vizând adoptarea abuzivă a acestui regulament intern şi neîndeplinirea condiţiei de a fi contribuit la dezvoltarea pieţei de asigurări în persoana reclamantului. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este supusă recursului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO