Percepţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit. Riscul intrării României în faliment este la minimul ultimilor nouă ani

6 mar 2017 Autor: Claudia Medrega

Indicatorul de referinţă CDS, care măsoară percepţia pieţelor financiare internaţionale faţă de riscul de a finanţa România, a coborât spre 100 de puncte. În criză era la 700 de puncte.

România este privită de pieţele externe ca un pla­sament cu grad scă­zut de risc, costul asi­­gu­rării îm­potriva ris­cului de de­fault reflectat în cotaţiile CDS-urilor (cre­dit default swap) coborând în fe­bruarie spre 100 de puncte de bază, la minimul ultimilor nouă ani.

Indicatorul de referinţă CDS mă­soară percepţia pieţelor finan­ciare inter­naţionale faţă de riscul de a finanţa România La sfârşitul anului trecut, CDS pe cinci ani oscila în cazul României în jurul a 110 puncte de bază, în ianuarie 2017 a ajuns la 105 puncte, pentru ca în fe­bruarie şi începutul lunii martie să co­boare la circa 102 puncte de bază.

Ro­mânia este percepută ca mai puţin ris­cantă decât Ungaria (117 puncte de ba­ză CDS-ul), dar mai riscantă decât Polonia (72 puncte de bază) şi Cehia (41 de puncte de bază).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2017

 
Cuvinte cheie:
piete financiare
, CDS
, indicator de referinta
, finantare
, faliment
, imbunatatire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide