Bănci și Asigurări

Peste 13.000 de români au rămas în urmă cu plata ratelor la bancă în ianuarie

Peste 13.000 de români au rămas în urmă cu plata...

Autor: Anelis Baciu

15.03.2017, 00:03 210
Numărul clienţilor persoane fizice care au întârzieri la plata ratelor bancare mai mari de 30 de zile a crescut cu 13.029 de persoane în prima lună din acest an faţă de luna decembrie a anului trecut şi a ajuns la 648.873, potrivit datelor Biroului de Credit publicate de Banca Naţională. Faţă de luna ianuarie din 2015 însă, numărul debitorilor care au rămas în urmă cu plata ratelor este în scădere cu aproximativ 9%.

Creşterea numărului de restanţieri nu repre­zintă un semnal bun pentru bănci, întrucât poa­te indica o înrăutăţire a situaţiei financiare a popu­laţiei. Totuşi, creşterea numărului de res­tan­ţieri în luna ianuarie este o constantă a ultimilor ani.

Creşterea lunară a numărului de restanţieri a antrenat şi o creştere a valorii restanţelor în prima lună din acest an, însă într-un ritm mai redus. Restanţele populaţiei la bănci cumulau aproape 8,1 miliarde de lei (1,8 mld. euro) la finalul lunii ianuarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO