Peste 141.000 de străini, majoritatea persoane fizice, au depozite garantate în băncile româneşti

10 mar 2016 Autor: Claudia Medrega

Un număr de 141.774 de străini aveau la sfârşitul anului trecut sume economisite în băncile româneşti, iar valoarea totală a depozitelor nerezidenţilor totaliza 50,6 mld. lei, din care doar 3,4 mld. lei sunt depozite acoperite, potrivit unor statistici publicate pentru prima dată de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

La finele anului trecut erau garantate 137.633 persoane fizice străine şi 3.413 de companii nerezidente.

Însă numărul real al deponenţilor poate să fie mai mic având în vedere că la nivelul statisticilor FGDB sunt numărate de mai multe ori persoanele şi companiile care au depozite la mai multe bănci. Astfel, dacă o persoană are depozite la două bănci, este numărată de două ori.

Valoarea totală a depozitelor străinilor era de 50,6 mld. lei la finele anului trecut, din care 6,5 mld. lei sunt depozite eligibile şi doar 3,4 mld. lei sunt depozite acoperite.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2016

 
Cuvinte cheie:
depozite
, straini
, banci romanesti
, garantare
, persoane fizice
, majoritate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide