Bănci și Asigurări

Peste 25.000 de rapoarte introduse în bază în T3. Valoarea garanţiilor imobiliare pentru creditele din această perioadă, 4 mld. euro

Peste 25.000 de rapoarte introduse în bază în T3....

Autor: Liviu Popescu

08.12.2015, 13:31 598

Baza Imobiliară de Garanţii (BIG), o platformă lansată de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), a primit în perioada iulie-septembrie 2015 peste 25.000 de rapoarte de evaluare a proprietăţii imobiliare. Valoarea garanţiilor imobiliare pentru creditele acordate în perioada menţionată se ridică la peste 4 miliarde de euro.

Cele mai mari valori medii de piaţă pentru apartamente s-au înregistrat în Bucureşti (1.013 euro/metru pătrat) şi Cluj Napoca (997 euro/metru pătrat).

“Această bază de date oferă o mulţime de date statistice despre piaţa imobiliară, utile tuturor actorilor din piaţă, de la vânzători, cumpărători, brokeri, până la băncile comerciale, Banca Naţională, alte instituţii şi înapoi la evaluatori”, a afirmat Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

Dintre proprietăţile rezidenţiale evaluate, cele mai multe au fost apartamentele de bloc (14.152), reprezentând circa 75% din totalul numeric şi circa 54% din cel valoric.

Topul pe oraşe al celor mai scumpe proprietăţi pe metru pătrat plasează tot Bucureştiul în fruntea listei, urmat de Cluj, Timişoara, Constanţa, Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO