Bănci și Asigurări

Peste 8.000 de oameni s-au făcut agenţi de asigurări anul trecut

Peste 8.000 de oameni s-au făcut agenţi de asigurări...

Autor: Anelis Baciu

28.07.2014, 18:30 210

Circa 8.000 de persoane au obţinut anul trecut certificarea de agent de asigurare de la Institutul de Management în Asigurări, aflat în subordinea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar alţi 14.000 de oameni au susţinut examenul periodic necesar pentru a vinde în continuare poliţe.

Cei care vor să devină intermediari în asigurări sunt atraşi de comisioanele mari promise de asigurători şi de programul flexibil. Totodată, restructrurarea reţelor te ritoriale pe care au demarat-o asigurătorii în perioada de criză şi orientarea vânzărilor către agenţi şi brokeri au făcut ca intermediarii să capete o importanţă din ce în ce mai mare.

„Multe persoane decid să devină agenţi de asigurări pentru că nu au un loc de muncă stabil, dar şi datorită informaţiilor cu privire la comi sioanele pe care le pot încasa. Nu toţi agenţii ajung însă să câştige sumele vehi culate“, afirmă Dumitru Badea, director executiv al IMA. IMA a mai acordat alte 9.000 de calificări în primele şase luni din acest an.

Un agent bun de asigurări câştigă în medie 2-3.000 euro/ lună din comisioanele încasate pentru vânzarea de poliţe, fără a fi angajat al unei companii şi fără a avea un program fix, potrivit informaţiilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO