Bănci și Asigurări

Peste o treime din banii încasaţi de asigurători în T1 din vânzarea de poliţe a mers la reasigurători

Peste o treime din banii încasaţi de asigurători în...

Autor: Anelis Baciu

31.08.2016, 00:05 171
Asigurătorii care vând poliţe generale au cedat către companiile de reasigurare prime de circa 606 milioane de lei (136 mil. euro) în perioada ianuarie-martie a acestui an, cu circa 9% mai mult decât în aceelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF). În aceste condiţii com­pa­niile de asigurare au ajuns să trans­fere la reasi­gu­ră­tori mai mult de 30% din primele subscrise local în primele trei luni ale anului. În ultimul an s-a observat o tendinţă mai accentuată a com­paniilor de asigurări generale de a reţine tot mai puţin din riscurile preluate pe piaţa ro­mânească, o piaţă frământată de fali­men­te şi pierderi. Spre comparaţie, în 2008, cu un an înaintea declanşării crizei financiare pe plan local, companiile păstrau mai mult risc şi transferau la reasigurători doar un sfert din primele subscrise anual.
 
Prin cedarea în reasigurare către firme inter­na­ţio­nale, companiile îşi protejează businessurile mai mult, punându-se la adăpost de daune costisitoare. Unii specialişti consideră că pe anumite linii de business reasigurarea este absolut necesară, alţii susţin că există cazuri în care cedarea în reasigurare către companii din cadrul aceluiaşi grup este o formă de transfer al profitului local în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO