Peter Bosek, Erste: Românii ar trebui să se uite la creditele cu rate fixe, pentru că dobânzile la lei nu vor rămâne aşa scăzute

23 ian 2016 Autor: Cristian Hostiuc

Peter Bosek, membru în boardul Erste şi responsabilul pe zona de retail, spune că românii ar trebui să se uite la produse de creditare care au rate fixe de dobândă, pentru că dobânzile la lei nu vor rămâne aşa scăzute.

Pe de altă parte, el afirmă că dacă legea dării în plată va rămâne în forma actuală, băncile vor mări costurile pentru împrumuturile ipotecare deoarece vor încerca să se protejeze.

„Dacă economia românească creşte, şi eu sunt optimist în această privinţă, şi dobânzile la lei vor creşte. Deci clienţii ar trebui să caute credite cu dobânzi fixe“, a spus Bosek la Viena la o întâlnire cu jurnaliştii.

Robor la trei luni, indicatorul de referinţă pentru împrumuturile în lei, este în jur de 1%, un nivel minim istoric datorită supralichidităţii din piaţă şi lipsei proiectelor de investiţii care să absoarbă toţi aceşti bani. Deşi dobânda de referinţă a BNR este de 1,75%, dobânzile interbancare se învârt în jurul a 1%, situaţie care nu este normală.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 
Cuvinte cheie:
dobanzi
, refuz
, scadere
, erste
, rate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide