Bănci și Asigurări

Piaţa de asigurări a raportat pierderi de 211 mil. lei în 2015

Sursa foto: 123rf.com

Sursa foto: 123rf.com

Autor: Anelis Baciu

15.07.2016, 00:07 802

Piaţa locală de asigurări a rămas şi anul trecut captivă pierderilor, în condiţiile în care rezultatul net negativ s-a situat la 211 milioane de lei (47 mil. euro), de şase ori peste nivelul înregistrat în urmă cu un an, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, în loc să progreseze, piaţa de asigurări face paşi în spate la capitolul profitabilitate şi închide al zecelea an cu pierdere.

Profiturile totale generate de 17 companii au cumulat 441 milioane de lei, în timp ce pierderile a 13 asigurători

s-au situat la 652 milioane de lei. Rezultatul pieţei a fost în bună măsură influenţat de companiile de asigurări auto obligatorii (RCA). Cele mai active companii pe acest segment, Euroins, Carpatica Asig, Asirom şi City Insurance, au înregistrat o pierdere agregată de 560 de milioane de lei.

La polul opus, în topul câştigurilor conduce detaşat Metropolitan Life, compania deţinută de gigantul american MetLife, cu un profit record de 178 milioane de lei. Urmează Allianz-Ţiriac şi Generali cu profituri de 81,7 milioane de lei, respectiv 68 milioane de lei. Urmează apoi în clasament doi asigurători de viaţă BCR Asigurări şi NN Asigurări cu un profit de 21,7 mil. lei, respectiv 18,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO