Bănci și Asigurări

Piaţa de factoring, 3,6 miliarde euro pe an. BRD şi UniCredit au o cotă de 50%

Piaţa de factoring, 3,6 miliarde euro pe an. BRD şi...

Autor: Anelis Baciu

03.06.2016, 00:08 988

BRD şi-a adjudecat anul trecut primul loc din piaţa locală de factoring, cu o cotă de piaţă de 25%, fiind urmată îndeaproa­pe de UniCredit, care şi-a revendicat mai mult de 20% din piaţă. Cele două bănci controlează astfel jumătate, ehivalentul a 1,8 mld. euro, din volumul încasărilor din factoring.

Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi societăţi specializate în scontarea şi administrarea de facturi comerciale, a crescut anul trecut spectaculos, cu peste 30%, până la 3,6 miliarde de euro. Faţă de începutul anului 2008 însă piaţa s-a triplat.

Factoringul reprezintă operaţiunea de vân­zare creanţelor, de regulă facturi comer­ciale pe care trebuie să le încaseze în viitor la un preţ redus, către un o bancă sau com­pa­nie specializată care îşi asumă apoi riscul de credit. Cu alte cuvinte, factoringul dă acces rapid la numerar. De regulă, finan­ţarea este de maximum 85% din suma care urmează să fie încasată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO