Piaţa de factoring a făcut un salt de 12% în primul semestru, ajungând până la 2 miliarde de euro

12 sep 2017 Autor: Mediafax

Factoringul intern a ajuns la 1,58 miliarde de euro, cel de export a depăşit 350 de milioane de euro.

Piaţa de factoring din România a crescut în primul semestru al acestui an cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, atingând două miliarde de euro, potrivit datelor colectate de Asociaţia Română de Factoring (ARF).

„Creşterea este una con­sis­tentă per ansam­blu, însă cifrele ar fi pu­tut fi chiar cu cinci - şase puncte procen­tua­le mai mari dacă eco­no­mia ar fi bene­ficiat şi de un nivel cres­cut de inves­tiţii şi nu doar de con­sum. Cheltuielile de capi­tal (in­­vestiţiile directe ale sta­tului) sunt în continuare la niveluri minime; în continuare nu se alocă suficiente fon­duri pen­tru proiectele strategice în infra­structură sau energie, iar absorbţia de fonduri euro­pene este la un nivel foarte redus, aceste fap­te afec­tând major dezvoltarea economică din anii ur­mă­tori“, declară Bogdan Roşu, preşedinte ARF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
factoring
, piata
, semestru
, salt
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide