Bănci și Asigurări

Piaţa de recuperare creanţe atinge 2,7 mld. euro în 2016

Piaţa de recuperare creanţe atinge 2,7 mld. euro în 2016

Autor: Roxana Rosu

23.08.2016, 13:33 324

"Având în vedere evoluţia din primul semestru, ne aşteptăm ca piaţa să crească cu 200 milioane euro în 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro", a spus Cătălin Neagu.

Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanţe, a gestionat în ultimii zece ani un portofoliu de peste 5 milioane de creanţe şi a recuperat peste 170 de milioane de euro pentru clienţi.

Firma a înregistrat peste două milioane de cazuri soluţionate cu încasarea datoriei din partea debitorilor, ceea ce reprezintă peste 10% din populaţia ţării. Top Factoring gestionează şi recuperează creanţe pentru cele mai mari bănci de pe plan local, companii telecom sau furnizori de utilităţi.

Cea mai mare parte a business-ului companiei provine din recuperarea de creanţe neîncasate pentru clienţi din banking şi domeniul telecom, unde valoarea medie a creanţelor ajunge la 1.400 euro şi respectiv 190 euro.

"Am atins aceste rezultate cu ajutorul unei echipe bine instruite, prin dialog corect cu debitorii, cărora le-am oferit soluţii personalizate pentru rambursarea creanţelor, şi prin abordarea corectă a colectării. În acelaşi timp am investit constant în dezvoltarea companiei, am atras în acţionariat un fond de investiţii care ne susţine creşterea, iar acum ne orientăm şi către achiziţionarea de portofolii mari”, a declarat Cătălin Neagu.

Businessul Top Factoring a ajuns la finalul anului trecut la un total de 5,6 milioane de euro, dublându-se într-un interval de 5 ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO