Bănci și Asigurări

Piaţa leasingului financiar ar putea depăşi în acest an pragul de 2,3 miliarde de euro

Piaţa leasingului financiar ar putea depăşi în acest...

Autor: Anelis Baciu

12.01.2017, 00:04 372

Pentru piaţa leasingului financiar anul 2017 are toate şansele să fie mai bun decât 2016, cei mai mulţi jucători din piaţă estimând o creştere de cel puţin 15%, până la 2,3 mi­liarde de euro în acest an. Aşteptările privind creş­terea volumului finanţărilor vin în contextul în care anul trecut a fost cel mai bun an de după criză pentru industria de leasing cu finanţări în valoare de 2 miliarde de euro.

„Piaţa leasingului a înregistrat cele mai bune rezultate în 2016 de la declanşarea crizei economice, dinamica de creştere a finan­ţă­rilor noi acordate de acestea fiind de două cifre, be­neficiind de evoluţia extrem de bună a economiei româneşti. Trendul de creştere ro­bustă a finanţărilor este de aşteptat să con­tinue şi în 2017, pentru care estimăm un avans de 15% şi un volum de bunuri finanţate ce ar pu­tea depăşi 2,3 mld. euro“, a explicat Bog­dan Speteanu, preşedinte al Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB) şi director al BCR Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO