Bănci și Asigurări

Piaţa valutară a încheiat primul trimestru din 2017 cu un volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,75 mld. euro, în creştere faţă de 2016

Piaţa valutară a încheiat primul trimestru din 2017 cu...

Autor: Claudia Medrega

04.04.2017, 00:07 148

Jucătorii de pe piaţa valutară au derulat, în medie, tranzacţii zilnice de 1,6 mld. euro, în martie, sub vârful din februarie, de 1,9 mld. euro.

Piaţa valutară s-a mai dezmorţit în primul trimestru din acest an, vo­lu­mul mediu zilnic al tran­zac­ţiilor ajungând la 1,75 mld. euro, în creştere faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 1,5 mld. euro, reiese din datele Băncii Naţionale.

Volumele medii zilnice tranzacţionate pe piaţa valutară sunt însă în continuare la nivelul din anii de criză, când economia se zbătea în recesiune, cu toate că în ultimii ani România a fost pe podiumul european la ritmurile de creştere economică.

În fiecare zi lucrătoare din luna martie, jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de circa 1,6 mld. euro, în creştere cu 162 mil. euro faţă de aceeaşi lună din 2016. Însă, nivelul opera­ţiu­nilor derulate în martie a fost în scădere atât comparativ cu vârful din februarie 2017, de 1,9 mld. euro, cât şi faţă de nivelul din ianuarie, de 1,74 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO