Bănci și Asigurări

Pioneer Asset Management a devenit Amundi Asset Management România după integrarea în grupul Amundi

 Pioneer Asset Management a devenit Amundi Asset...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2017, 14:33 379

 Pioneer Asset Management SAI  România, parte a grupului Amundi, şi-a schimbat denumirea în Amundi Asset Management S.A.I  începând cu 17 noiembrie.

UniCredit a vândut în această toamnă către Amundi, o companie europeană de administrare a investiţiilor, businessul Pioneer într-o tranzacţie mondială cu o valoare de 3,5 mld. euro.

"Gama noastră de produse existentă va beneficia de experienţa sporită a noului grup, iar parteneriatul strategic cu UniCredit Bank va fi dezvoltat în continuare", a declarat Florin Dolea, Directorul General Executiv al Amundi Asset Management.

Ca parte a grupului Amundi în România, compania utilizează acum identitatea corporativă Amundi.

În România, Pioneer controlează două fonduri cu active de circa 120 mil. euro, adică sub 0,001% din activele de 200 mld. euro ale Pioneer Investments, deţinută de UniCredit.

Prin consolidarea poziţiei de lider european în oferirea de produse şi servicii clienţilor de retail, Amundi va putea oferi clienţilor săi o gama extinsă de produse şi servicii inovatoare, adaptate în mod specific nevoilor şi profilului de risc al clienţilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO