Bănci și Asigurări

Piraeus Bank a vândut aur în 45 de zile cât în precedentele şapte luni

Piraeus Bank a vândut aur în 45 de zile cât în precedentele şapte luni
20.06.2010, 15:25 167

Piraeus Bank a vândut în perioada 1 mai-15 iunie o cantitate deaur egală cu cea din precedentele şapte luni de când oferta estedisponibilă, astfel că a ajuns la un total de aproximativ 100 dekilograme sub formă de lingouri şi 1.000 de monede, în valoare depeste 3 milioane euro, informează Mediafax Business.

Banca vinde aur de la începutul lunii octombrie 2009, iar deatunci peste 1.000 de persoane şi firme au optat pentru aceastăalternativă de investiţie.

"În mai şi iunie vânzările de aur au atins cote record,dublându-se pe fondul deprecierii leului şi incertitudinilorcrescânde privind situaţia economică. Din totalul vânzărilor, înultimile 45 de zile s-au comercializat peste 50 kg de aur şi 400 demonede, în sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro", a declaratpentru Alina Piciorea, care conduce departamentului de vânzăricorporate şi retail din trezoreria Piraeus Bank.

Ea a menţionat că cea mai mare cantitate cumpărată de un singurclient a fost de 9 kilograme de aur. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO