Piraeus Bank şi-a curăţat bilanţul de 600 mil. euro credite neperformante

22 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Grecii de la Piraeus Bank au anunţat la finalul săptă­mâ­nii trecute la Atena vânzarea unui pachet de credite neper­for­mante de 200 mil. euro către recuperatorul polo­nez de cre­anţe Kruk, un partener uzual al Piraeus în tranazcţiile locale cu NPL (non-performing loans).

Luând în calcul şi NPL-uri­le anterioare vândute de Piraeus în Ro­mânia, se ajun­ge la împrumuturi neperfor­mante totale de 600 mil. euro.

„Această vânzare (n.red. - vânzarea NPL-urilor de 200 mil. euro), alături de vânzările anterioare în valoare de 400 mil. euro, a fost parte din acţiunile concentrate şi siste­matice ale băncii, care au ca scop îndeplinirea obli­ga­ţi­ilor din planul de restructurare, obiectivele ope­ra­ţio­nale privind ex­pu­nerea neperformantă şi dimi­nuarea ris­cu­lui din bilanţ“, au comentat tranzacţia reprezentanţii Piraeus Grecia.

Aceasta este a doua tranzacţie cu NPL-uri din acest an după ce în prima săptămână din 2017 Alpha Bank a vândut către un consorţiu format din Deutsche Bank, fondul de investiţii AnaCap şi APS un pachet de NPL în valoare de 360 mil. euro.

Piraeus Group a bătut palma la finalul anului trecut cu fondul american de investiţii J.C Flowers pentru vânza­rea sucursalei din România, după o perioadă îndelungată de negocieri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2018

 
Cuvinte cheie:
Piraeus Bank
, banca
, bilanţ
, credite neperformante
, NPL
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide