Bănci și Asigurări

Piraeus vrea să vândă firma de asigurări ATE Insurance

Piraeus vrea să vândă firma de asigurări ATE Insurance

Autor: Razvan Voican

24.12.2012, 00:09 1089

Grupul elen Piraeus, care a preluat afacerile din România ale ATE Bank (Banca Agricolă a Greciei), intenţionează să vândă firma locală de asigurări afiliată ATE Insurance România, potrivit unui anunţ făcut la Atena.

Este vorba despre o firmă mică de asigurări care în 2011 a avut un număr mediu de 17 salariaţi şi care a înregistrat o pierdere netă de 292.522 lei, conform datelor declarate la Ministerul Finanţelor.

ATE Insurance România a fost înfiinţată în 2003, iniţial fiind autorizată să vândă atât asigurări generale, cât şi asigurări de viaţă, însă în 2010 a renunţat la segmentul din urmă. La sfârşitul lui 2011 primele brute subscrise însumau 2,13 mil. lei, iar rezerva de prime se ridica la 733.399 lei.

Piraeus Group menţionează că divizia sa internaţională include în prezent şi ATE Bank România, după ce a absorbit o parte din activele ATE Bank Grecia - intrată în lichidare vara trecută. Grecii nu precizează însă ce intenţii au vizavi de ATE Bank România, deşi pe piaţă au circulat informaţii privind preluarea licenţei acesteia şi a unui portofoliu de active de către un grup de investitori români, pe baza unui proiect condus de Marinel Burduja, fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank. Deocamdată, Piraeus şi-a instalat propriul om la ATE, Athanasios Psathas, fost director de audit al grupului, preluând funcţia de director general al ATE Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO