Plasamentele investitorilor străini în titluri de stat româneşti s-au apropiat din nou în luna mai de 18%

21 aug 2017 Autor: Claudia Medrega

Portofoliul de titluri de stat în lei şi euro aparţinând nerezidenţilor era în luna mai 2017 de aproape 25 mld. lei.

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat însumau la sfârşitul primelor cinci luni din acest an 24,9 mld. lei, iar ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă a urcat la 17,8%, conform celor mai re­cente statistici ale Ministerului Finan­ţelor.

Plasamentele investitorilor străini în titluri de stat româneşti depăşesc atât nivelul de la sfârşitul anului trecut, cât şi ponderea din luna mai 2016.

În primele două luni din 2017 plasamentele străinilor au fost în declin, coborând spre 17%, pentru ca în martie să urce la 18%, iar în aprilie să scadă din nou la 17,4%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2017

 
Cuvinte cheie:
titluri de stat
, plasamente
, investitori straini
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide