Bănci și Asigurări

Plecare surprinzătoare de la ING: Vlad Muscalu, unul dintre economiştii băncii, a fost recrutat de grupul eMag pentru a face analizele macroeconomice ale celor patru ţări unde operează

Plecare surprinzătoare de la ING: Vlad Muscalu, unul...

Autor: Cristian Hostiuc

23.05.2017, 17:27 6043

Vlad Muscalu, 34 de ani, unul dintre economiştii ING Bank, care în ultimii doi ani a fost trader pe piaţa titlurilor de stat a plecat la eMag, cel mai mare grup din e-commerce care operează pe patru ţări, România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

Muscalu, care lucra pentru ING de 10 ani, a fost recrutat de eMag după mai multe luni de discuţii. Această recrutare este surprinzătoare având în vedere că economiştii nu prea părăsesc băncile sau grupurile financiare pentru a lucra în alte zone.

Vlad Muscalu a fost economsitul şef al ING Bank România din 2013, după care în 2015 a mers pe trading pe piaţa titlurilor de stat româneşti pentru tot grupul olandez ING.

La începutul anului a mai fost o recrutare surprinzătoare: Mihai Pătrulescu, economistul UniCredit Bank a fost recrutat de Colliers, firma de consultanţă imobiliară.

Grupul eMag este deţinut de fondul de investiţii sud-african Naspers care are 70% din acţiuni şi de Iulian Stanciu, antreprenorul român care a fost unul dintre fondatorii acestui business.

Grupul eMAG, care operează magazinul online cu acelaşi nume şi care include şi retailerii online Fashion Days şi PC Garage şi compania de marketing digital Conversion Marketing, ţinteşte pentru anul în curs afaceri cumulate de peste 4 miliarde de lei, cu circa 25% mai mari faţă de 2016, în condiţiile în care atât piaţa locală de comerţ online, cât şi cele din regiune mai au încă un potenţial mare de creştere.

În 2016 veniturile cumulate ale grupului eMAG s-au situat la 3,12 miliarde de lei (695 mil. euro). În cazul Fashion Days, retailerul de modă cumpărat în 2015, creşterea veniturilor s-a ridicat la 17%, acesta operând la rândul lui şi pe pieţele din Bulgaria şi Ungaria.

În cazul operaţiunilor eMAG din România, Bulgaria şi Ungaria, administrate de compania Dante International, avansul anual este estimat la circa 30%. Anul trecut compania a înregistrat venituri de 2,4 mi­liarde lei, plus 46% faţă de 2015. Dintre acestea, peste 80% au fost generate de vânzările de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO