Bănci și Asigurări

Poliţele RCA accelerează, iar asigurările de viaţă recuperează teren

Poliţele RCA accelerează, iar asigurările de viaţă...

Autor: Ciprian Botea

18.02.2015, 00:05 242
Companiile de asigurări au subscris în primele nouă luni de anul trecut prime cu o valoare cumulată de 5,9 miliarde de lei (1,3 mld. euro), în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, din cauza vânzărilor slabe de poliţe auto facultative (Casco) şi de asigurări de clădiri, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
ASF a publicat abia ieri datele aferente trimestrului al treilea din 2014, la o distanţă de patru luni şi jumătate de la încheierea perioadei de raportare, un interval de timp neobişnuit de mare. Instituţia începuse anul trecut să raporteze lunar situaţia pieţei asigurărilor, dar a renunţat rapid la noul model.
 
Piaţa asigurărilor şi-a mai revenit în trimestrul al treilea în condiţiile în care după primul semestru ritmul de scădere fusese de aproape 7%. Dinamica din perioada iunie-septembrie a fost influenţată de creşterea veniturilor din poliţe RCA, cel mai probabil pe fodul creşterii tarifelor, dar şi de o oarecare revenire a segmentului de asigurări de viaţă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO