Bănci și Asigurări

Poliţistul de la asigurări: Cine este Constantin Buzoianu, noul candidat la şefia CSA, instituţia care reglementează o piaţă de 2 mld. euro

Autor: Ciprian Valentin Botea

27.09.2011, 14:08 2236

Constantin Buzoianu, 62 de ani, avizat astăzi de către comisiile parlamentare de buget-finanţe petru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a fost timp de două decenii ofiţer de poliţie în Ministerul de Interne, potrivit CV-ului său.


Absolvent de ASE în 1971, Buzoianu a lucrat câţiva ani ca economist, după care a intrat în Ministerul de Interne. Din 1976, timp de 4 ani, el a fost ofiţer de poliţie economică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, fiind apoi promovat ca şef birou în cadrul aceleiaşi instituţii. După ce în 1987 a trecut la Regionala CFR Constanţa, ca şef serviciu poliţie transporturi, Buzoianu a revenit la IPJ Constanţa după Revoluţie, în 1992, ca director - inspector şef.


Doi ani mai tarziu, cel care ocupă acum postul de vicepreşedinte al CSA a fost numit director general la Direcţia Generală de Paşapoarte, Poliţie de Frontieră şi Străini. În 1997, el este trecut în rezervă, iar peste un an este angajat la Omniasig, pe postul de consilier al directorului general de atunci, Constantin Toma. Din 2006 el ocupă funcţia de vicepreşedinte al CSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO