Bănci și Asigurări

Polonezii de la Getin au luat 3.500 mp în Pipera, iar RIB va fi botezată IdeaBank

Polonezii de la Getin au luat 3.500 mp în Pipera, iar...

Autor: Ciprian Botea

09.07.2014, 00:05 2509
Romanian International Bank (RIB), achiziţionată la sfârşitul anului de grupul polonez Getin Holding, a închiriat 3.500 de metri pătraţi în clădirea Hermes Business Campus, proiect dezvoltat de belgienii de la Atenor în zona Pipera. Cei 300 de angajaţi ai băncii şi ai firmei de recuperare de creanţe afiliată vor ocupa etajele 5 şi 6 ale clădirii.
 
RIB, o bancă de talie redusă, cu o cotă de piaţă de numai 0,1%, urmează să treacă printr-un proces de rebranding, iar noul nume va fi IdeaBank – un brand utilizat de Getin Holding pe mai multe pieţe din regiune. Banca operează în prezent dintr-un sediu propriu, situat pe Bulevardul Unirii.
 
Polonezii au preluat banca anul trecut de la omul de afaceri american Daniel Roberts şi au plătit în schimbul acesteia circa 1,3 mil. euro, în condiţiile în care banca se afla în dificultate şi risca să ajungă în administrare specială pentru că fostul acţionar nu o mai putea susţine cu injecţii de capital.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO